Testszerkezet-vizsgálat gyerekeknek

2018.06.12.
Testszerkezet-vizsgálat gyerekeknek
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Embertani Tanszéke testszerkezeti vizsgálataihoz várja 7–18 éves gyermekek és szüleik jelentkezését.

A vizsgálat ingyenes és fájdalommentes, egy gyermek vizsgálata kb. 15 percet vesz igénybe. A vizsgálat során a szakemberek a zsírtömeget, izomtömeget, csonttömeget, csontszerkezeti mutatókat, tápláltsági állapotot becsülik meg. A gyermekektől a vizsgálat során kevés nyálmintát is gyűjtenek, amelyből a D-vitamin szintjüket határozzák meg. A vizsgált testszerkezeti mutatókat és a D-vitamin szintet a korcsoportnak megfelelő normál tartományok tükrében értékelik is, az eredményeket megosztják a szülőkkel. A vizsgálatokat anonim módon végzik, a részvétel önkéntes, a vizsgálati adatokat és a vizsgálat eredményeit csak kutatási célokra használják. A kutatást a Béres Alapítvány támogatja.

Amennyiben szívesen elhozná gyermekét a vizsgálatra (helyszín: ELTE TTK Embertani Tanszék, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C), kérjük, vegye fel a kapcsolatot Zsákai Annamáriával ezen az e-mail címen időpont-egyeztetés céljából.