„Ti vagytok a Föld SZÓja!” – tudománykommunikációs pályázat

2021.09.16.
„Ti vagytok a Föld SZÓja!” – tudománykommunikációs pályázat
Az ELTE TÓK Általános retorikai kutatócsoport videós pályázata doktori hallgatóknak. Jelentkezés: október 10-ig.

Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszékén működő Általános retorikai kutatócsoport online tudománykommunikációs pályázatot hirdet PhD- és DLA-hallgatóknak „Ti vagytok a Föld SZÓja!” címmel.

A pályázaton nyertes hallgató lehetőséget kap arra, hogy a 22. Kossuth-szónokverseny retorikai konferenciáján  november 12-én 25 percben bemutassa saját kutatási területét, s ezzel konferencia-előadói kreditet szerezzen, ezenkívül pénzjutalomban is részesül, és lehetőséget kap a versenyről készülő konferenciakötetben való publikálásra is. A második és a harmadik helyezett könyvcsomagot vehet át, a szervezők pedig – a zsűri javaslata alapján – a publikálás lehetőségét is felajánlhatják a dobogósoknak.

Jelentkezni egy legfeljebb háromperces, a beküldő saját tudományterületét kreatívan, népszerűsítő szándékkal bemutató videóval kell. (Az elkészített videót nem nyilvános videóként a YouTube-ra fel kell tölteni.) A videóban, amely lehet vágott anyag is, animációs elemeket, ppt-t és egyéb, a megértéshez szükséges illusztrációs segédletet is fel lehet használni. A pályázónak a videó teljes időtartamában, jól felismerhető módon láthatónak kell lennie. A felkért zsűri elsősorban a retorikai teljesítményt díjazza majd.

A pályázat beküldésének határideje: 2021. október 10.

További részletek az ELTE TÓK honlapján