TICER – A városi mobilitás forradalmasítása az oktatás révén

2023.08.31.
TICER – A városi mobilitás forradalmasítása az oktatás révén
TICER program olyan egyetemista csapatok és egyetemisták jelentkezését várja, akik ötleteikkel szívesen hozzájárulnának a városi közlekedés forradalmasításához. 

A városi mobilitás ágazatában tevékenykedő európai innovátorok számos piaci kihívással néznek szembe, többek között az innovációknak az önkormányzati szabályozásokkal való összehangolásával és a polgárok igényeinek való megfeleléssel.

A TICER - egy oktatási kezdeményezés, amelyet az Európai Innovációs és Technológiai Intézet kereti közt működő EIT Urban Mobility valósít meg a Green Brother, az RMIT EuropeSzombathely és a Frontira partnerségével – arra törekszik, hogy áthidalja az üzleti vízió és a valós siker közötti szakadékot.

A program célja, hogy hatékony támogatást nyújtson az egyetemi hallgatóknak, fejlesztve vállalkozói látásmódjukat, validálva a piaci koncepciókat, és együttműködve a városi tisztviselőkkel a helyi szabályozások navigálásában. A program szeptember közepétől november végéig tart és egy ünnepélyes pitching gála eseménnyel zárul.

A program három fő modulja a vállalkozói ismeretek elsajátítására, a felhasználói élményre és a városi szabályozási környezetre összpontosít, valamint gyakorlati feladatok keretében lehetőséget nyújt a városi vezetőkkel való interakciókra, gyakorlati megoldások tesztelésére Szombathelyen, és új üzleti kapcsolatok kialakítására. 

A programon való részvétel ingyenes, regisztrálni szeptember 13-igIDE kattintva lehet.