Tíz éve az egyetemi sport szolgálatában

2018.12.03.
Tíz éve az egyetemi sport szolgálatában
Honlapja teljes megújításával ünnepelte november 25-én alapításának tizedik évfordulóját az egyetemi sportingatlanokat üzemeltető ELTE Sport Kft.

A cég a fővárosban öt helyszínen nyújt sportolási lehetőséget az egyetemi polgároknak. A 2008 novembere óta működő társaság első feladata az alapítás után az volt, hogy rendbe tegye a sportcélú ingatlanokkal kapcsolatos gazdálkodást: megszüntették vagy módosították az előnytelen szerződéseket, és biztos pénzügyi alapokat teremtettek a további működéshez. Ezután láttak hozzá a dolgozói és szabadidősport lehetőségeinek bővítéséhez. E folyamat sikerét jól mutatja, hogy például a Bogdánfy utcai sporttelepen a 2008-as 4 százalékról mára 60 százalékra nőtt a hallgatói sport aránya a teljes szabadidősport-tevékenységen belül.

Az ELTE Sport Kft. legnépszerűbb eseményeinek egyike 2011 óta a FIT Night, amelyen idén októberben már több mint nyolcszázan vettek részt. Minden év áprilisában rendezik meg az Egyetemi-Főiskolai Dolgozók Sport Kupáját, amelyen hat labdajátékban lehet versenyezni, ezen kívül az ELTE Majálison, az ELTE Egészség- és Sportnapon, illetve a rendszeres nyári vízitúrákon, nyelv- és sporttáborokban várják az oktatókat, dolgozókat és gyermekeiket.

Idén érkezett meg a Mérnök utcai sporttelep műfüves focipályájának légtartásos sátra, így a hallgatók télen is használhatják a pályát. Nyáron egy sikeres TAO pályázatnak köszönhetően 12 millió forintot, a teljes beruházási költség 37,5%-át biztosították a három műfüves pálya elöregedett borításának cseréjéhez, az új pályákat szeptemberben adták át. A 2019-es tervek között szerepel a Mérnök utcai sportterem térelválasztó mobilfalának beszerzése, így a létesítményt egy időben kétféle sporttevékenységre lehet majd használni párhuzamosan.