Tizenegy egyetem, ötvenöt nemzet

2018.12.13.
Tizenegy egyetem, ötvenöt nemzet
Harmadik alkalommal rendezték meg 2018. november 30-án a University Sports Festival Budapest című rendezvényt, ahol a világ minden tájáról érkező hallgatók sportolhattak együtt.

Az ELTE, az ESN ELTE, valamint a BEAC által szervezett esemény célja, hogy összekösse a világ számos pontjáról Budapestre érkező egyetemi hallgatókat, akik így betekintést nyerhetnek a hazai egyetemi sportéletbe. Mindemellett a rendezvény kiemelt célja, hogy Magyarország és Budapest az eddiginél is vonzóbb célpont legyen a külföldi hallgatók számára. Az eseményre 11 felsőoktatási intézményből, 55 ország képviseletében érkeztek a hallgatók. Így többek között együtt sportolhattak Németország, Angola, Kazahsztán, az Egyesült Államok és Irán hallgatói.

Az USF Budapesten a röplabda- és futsalbajnokság mellett több egyéni sportágat is ki lehetett próbálni; számos aerobikedzést és küzdősportot, az újdonságnak számító airflow jógát, a polefitnesst, a funkcionális köredzést vagy az asztaliteniszt. A programot a BEAC hastáncosai és cheerleaderei látványos bemutatókkal színesítették.

Míg a futsalbajnokságon a Testnevelési Egyetem, addig a röplabdatornán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói állhattak a dobogó legfelső fokára. Az intézmények között meghirdetett versenyen – immáron második alkalommal – a BME hallgatói végeztek az első helyen. A tavalyi évhez hasonlóan az ELTE hallgatói ismét másodikak lettek, míg a harmadik helyen a Testnevelési Egyetem hallgatói végeztek. A díjátadón részt vett Takó Ferenc, az ELTE Nemzetközi Stratégiai Iroda vezetője, valamint Ilyash György, az ELTE Sportiroda vezetője is.

A szervező ELTE és sportegyesülete, a BEAC számára kiemelt fejlesztési irány, hogy olyan programokat szervezzen, melyekkel a külföldi hallgatókat is meg tudja szólítani. Jelenleg is közel 200 külföldi hallgató sportol rendszeresen a klubban.

Eredmények:

Futsal bajnokság:

 1. Testnevelési Egyetem
 2. Szent István Egyetem
 3. IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola

Röplabda bajnokság:

 1. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 2. Nemzeti Közszolgálati Egyetem
 3. Testnevelési Egyetem

Pontverseny:

 1. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – 1321 pont
 2. Eötvös Loránd Tudományegyetem - 1183 pont
 3. Testnevelési Egyetem - 1156 pont
 4. Nemzeti Közszolgálati Egyetem - 1060 pont
 5. IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola - 862 pont
 6. Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem - 665 pont
 7. Szent István Egyetem - 552 pont
 8. Budapesti Gazdasági Egyetem - 459 pont
 9. Central European University - 453 pont
 10. Budapesti Corvinus Egyetem - 363 pont
 11. Balassi Intézet - 201 pont

A rendezvényt a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a VIWA Vitaminwater támogatta.

Az eseményen készült valamennyi fotó elérhető a BEAC Facebook-oldalán.

Forrás: BEAC

University Sport Festival 2018

University Sport Festival 2018

0

/

0

0

/

0