Több mint 400-an az 5vös5km versenyen

2022.05.09.
Több mint 400-an az 5vös5km versenyen
A népszerű rendezvényen az Egyetem több vezetője mellett Georg Gartner kartográfus, az ELTE 2018-as díszdoktora is lefutotta a távot. 

Az idei 5vös5km versenyen több mint 400 egyetemi hallgató, oktató, alumnus és középiskolás indult. A távot teljesítette Zentai László oktatási rektorhelyettes, Bartus Dávid, a Bölcsészettudományi Kar dékánja, Kozsik Tamás, az Informatikai Kar dékánhelyettese és Müller Viktor, a Természettudományi Kar dékánhelyettese. Futott Szalay Krisztián rektori sportbiztos, Babos János, a Szolgáltatási Igazgatóság vezetője és Murai László, a HÖOK elnöke is. A táv legidősebb teljesítője Richter Ferenc volt, a 84 éves sportoló évek óta visszatérő résztvevője a versenynek.

A tanszékek versenyét az Informatikai Kar Geoinformatikai és Térképészeti Tanszéke nyerte, a leggyorsabb férfi oktató Gede Mátyás, a Tanszék munkatársa volt. A legjobb idővel befutó oktató hölgy Szabó Melinda (BTK, Régészettudományi Intézet) lett. Az akadémikus résztvevők közül Trócsányi Zoltán (TTK) lett a legjobb. A leggyorsabb doktoranduszok Rádl Attila (TTK) és Kern Dóra (TTK) voltak.

Az abszolút férfi dobogóra Mester Bálint (alumnus), Vásárhelyi Máté (ELTE PPK), Hadházi Máté (Testnevelési Egyetem) állhatott fel, a női verseny első három helyét Jármay Boróka (Talentó-Ház Iskola), Franta Szonja (Madách Imre Gimnázium) és Sági Barbara (PPKE) szerezte meg.

A legsportosabb Kar idén tavasszal a Természettudományi Kar volt (109 fő), sokan érkeztek az Informatikai Karról, a Bölcsészettudományi Karról és a Pedagógiai és Pszichológiai Karról is.

5vös5km - 2022. május 5.

5vös5km - 2022. május 5.

0

/

0

0

/

0