Több mint félezren az ÁJK-n

2018.02.06.
Több mint félezren az ÁJK-n
Óriási érdeklődés mellett zajlott 2018. február 2-án az idei tanév második Nyílt Napja az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Az Aula Magnát már kora reggel megtöltötték az ÁJK EXPO kiállítói és a rendezvényre vidéki helyszínekről is nagy számban érkező középiskolások.

A paletta rendkívül széles volt: bemutatkoztak a hallgatói szervezetek: a HÖK, a FEB, a JÖSZ, a Politológus Műhely és a Prokon. Jelen voltak a szakkollégiumok: a Bibó és az MCC Jog szakiránya. Képviseltették magukat a nemzetközi perbeszédversenyeken résztvevő csapatok, a Mentor program, a tudományos diákkörök, a Perjátszó Kör. A Felvételi Iroda és a Lippay Alapítvány a felvételivel, tanulmányi és pályázati lehetőségekkel kapcsolatban informálta a diákokat, a Nemzetközi Iroda standjánál pedig az Erasmus programról, illetve a külföldi részképzésekről lehetett részleteket megtudni. Az ELTE Karrierközpontja, a HVG és a Figyelő pályaválasztással, karrierrel kapcsolatos információkat, kiadványokat osztott meg a résztvevőkkel. A Diákhitel Központ a tanulmányok finanszírozásával kapcsolatban tájékoztatott.

Rendkívül népszerű volt a Könyvkuckó, ahol az érdeklődők kézbe vehették az egyetemi tankönyveket, kóstolót kapva a rájuk váró tanulmányokból. 

A kísérőprogramok is nagyon kedveltek voltak a résztvevők körében. A büntetőper-modellezés helyszíneként szolgáló nagy előadóterem teljesen megtelt. A Büntető Eljárásjogi- és Büntetés-végrehajtási Jogi Diákkör tagjai azt mutatták be az érdeklődőknek, hogy hogyan is zajlik egy büntetőper tárgyalása. A bíróság egy hétköznapi eset tárgyalása mentén, az eljárási szabályok pontos betartásával avatta be a hallgatóságot a tárgyalóteremben zajló eseményekbe.

A választásokkal kapcsolatos politikai elemzői vita iránt szintén sokan érdeklődtek, Mráz Sámuel és Tóth Csaba, a Politikatudományi Intézet munkatársai elemezték a kilátásokat. A kábítószer-problémával foglalkozott a kriminológus program, ahol a meghívott szakértők segítségével sikerült alaposan körbejárni a témakört, és a hallgatóságnak is volt lehetősége kérdéseket feltenni.

Forrás: ELTE ÁJK