Több száz látogató a TáTK nyílt napján

2019.01.31.
Több száz látogató a TáTK nyílt napján
Az ELTE Társadalomtudományi Kara január 25-én tartotta nyílt napját, melyre az egész országból és a határon túlról is érkeztek érdeklődők.

A karra látogató több száz diák, szülő és pedagógus a nyílt nap során megismerhette a TáTK alap- és mesterképzési kínálatát, és megtapasztalhatta azt a befogadó és inspiratív közeget, amely a kari életet a mindennapokban is jellemzi.

Juhász Gábor dékán köszöntőjét az éves diákverseny díjátadója követte. Az Idő van! címmel meghirdetett pályázat díjait Giczi Johanna, a zsűri elnöke, a magyar időmérleg-kutatás szakértője adta át a nyerteseknek.

Djíazottak:

Középiskolás kategória

1. helyezett: Imre Katalin és Ivánczki Elizabet, illetve Harnos Enikő
2. helyezett: Rácz Emese Anna
3. helyezett: Tótszegi Rebeka

Egyetemista kategória

Különdíj: Papp Johanna és Vogel Johanna

A díjátadót követően az érdeklődők Bakos Károlyt, az Oktatási Hivatal munkatársát hallgathatták meg a felvételi jelentkezéssel és eljárással kapcsolatban.

Szabari Veronika dékánhelyettes idén is elismerte azokat a középiskolákat, amelyek tehetséggondozó munkája révén nagyszámú diák kezdte meg tanulmányait az ELTE TáTK alapképzésén a 2018/19-es tanévben.

Kitüntetett gimnáziumok és középiskolák:

  • Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola
  • Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium
  • Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
  • Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
  • Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium
  • Budapest XIII. Kerületi Berzsenyi Dániel Gimnázium
  • ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium
  • ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium
  • Kőbányai Szent László Gimnázium
  • VII. Kerületi Madách Imre Gimnázium

A Válassz egy életre?! – Új szempontok a szak-, egyetem-, és pályaválasztásban című kerekasztal-beszélgetés során pályaválasztási szakemberek vitatták meg a a szak-, egyetem- és karrierválasztás kérdéseit. A kerekasztal-beszélgetés moderátora Szabari Veronika dékánhelyettes volt, a résztvevők pedig Kiss Gergely pályaorientációs tanácsadó, a Pályaválasztás online tanácsadója, a „Miénk a Pálya!” pályaorientációs csapatának vezetője, a „Pályaest” című program szervezője; Gebauer Ferenc, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat tanácsadó szakpszichológusa; Melles Éva, a Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium tanára, a „Tolerancia Nap Program” főszervezője, illetve Wittmann Zsolt, a Mathias Corvinus Collegium delegáltja voltak.

Sokan ültek be az alkalmazott közgazdaságtan, a nemzetközi kapcsolatok, a szociális munka és a szociológia alapszakok oktatóinak és a tavalyi kari TDK-verseny 2. helyezett hallgatójának mintaóráira is a nap folyamán.

Az eseményen készült fotók megtekinthetőek a TáTK Facebook-oldalának képgalériájában.