Több százan sportoltak a FIT Night-on

2018.10.09.
Több százan sportoltak a FIT Night-on
Hetedik alkalommal rendezték meg 2018. október 4-én az ELTE FIT Night szabadidősport eseményt az egyetem Bogdánfy úti sportközpontjában, ahol a fitt sportágak korszerű változataival találkozhattak a mozogni vágyók.

A rendezvényen az ELTE cheerleader csapata látványos műsorral hangolta mozgásra a résztvevőket. A megnyitón Kiss Ádám professzor, a MEFS elnöke, Bárdos György, az ELTE PPK ESI professzora, Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője, Horváth János, az ELTE Kancellária Pályázati Központ igazgatóhelyettese és Gömör Iván, az ELTE SPORT Kft. ügyvezetője buzdította a jelenlévőket rendszeres mozgásra.

Idén 19 „sportszigeten” 60 előre meghirdetett órán sportolhattak a hallgatók és a dolgozók. Újdonságként szerepelt a programban az air flow jóga, a curling, a lézertag és az íjászat. A sportfoglalkozások közötti szünetekben a hard body hang szigeten a bartendaz csapata saját testsúllyal való freestyle bemutatót tartott, az aerobik részlegen pedig hastánc és jazztánc fellépések színesítették a programot. A party fitness órán Cseh Szakál Tibi és Lőrincz Ernő „zumba királyok” mozgatták meg a résztvevőket, legtöbben pedig Pulay Szilvi és Pulay Eszti edzők intervall alakformáló óráján vettek részt az aerobik szigeten.

A FIT Night-on együtt sportoltak az ELTE polgáraival a Semmelweis Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, a Szent István Egyetem, a Testnevelési Egyetem, a Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói is.

A résztvevők körében nagyon népszerű volt az evezős ergométer és az a helyszín is, ahol  speciális görgőkre szerelt, örökhajtós, Csepel Royal típusú pályakerékpárokon lehetett versenyezni. A sportolók mindkét helyszínen kivetítőn követhették a küzdelmeket az 500 méteres távon egészen a rajttól a célig.

A rendezvényen életmód tanácsadással, egészséges italok és ételek kóstolójával is várták az érdeklődőket, valamint újraélesztési versenyt is hirdettek.

Forrás: ELTE Sport Kft.