TÓK-os siker a Szendrei János Matematika Versenyen

2021.11.16.
TÓK-os siker a Szendrei János Matematika Versenyen
A Tanító- és Óvóképző Kar csapata első helyezést ért el, egyéniben is kiemelkedő eredmények születtek.

Az Óvó- és Tanítóképzők Egyesületének Matematika Tagozata a 2021/2022-es tanévben 29. alkalommal hirdette meg országos matematikai feladatmegoldó versenyét, amely 2010 óta Szendrei János nevét viseli. A versenyt idén az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rendezte meg Vácon, november 12−14. között.

A versenyen minden intézmény egy 3 vagy 4 fős csapatot indíthat tanító (alapképzés), óvodapedagógus, gyógypedagógus, konduktor szakos nappali tagozatos hallgatóiból. A csapatverseny eredményét a csapat 3 legjobb dolgozatának összpontszáma határozza meg. Intézményenként legfeljebb 3 hallgató indulhat egyéni versenyben is a matematika műveltségterületi képzésben résztvevők közül.

A TÓK-ot idén Bellus Réka, Formanek Katalin, Fidrik Fanni, Gyurik Bernadett és Lénárd Anna tanító szakos hallgatók képviselték. A Kar csapata I. helyezést ért el. Egyéniben is kiemelkedő eredmények születtek: Formanek Katalin I. helyet, Bellus Réka III. helyet, Lénárd Anna V. helyet szerzett. A csapatot Szabóné Szitányi Judit egyetemi docens kísérte.