Töltse fel ötletét a Tempus Közalapítvány Digitális Módszertárába

Kosinsky-Kuhár Eszter | 2021.07.27.
Töltse fel ötletét a Tempus Közalapítvány Digitális Módszertárába
Töltse fel ötletét a Tempus Közalapítvány Digitális Módszertárába 2021. augusztus 25-ig, hogy Öné lehessen a legjobbaknak járó Digitális Pedagógus Díj! - Felhívás pedagógusoknak és pedagógus hallgatóknak

A Tempus Közalapítvány Digitális Módszertára azoknak a pedagógiai tervezés és tanulásszervezés tárgykörébe tartozó dokumentumoknak, módszertani ötleteknek ad helyet, melyek a digitális nemzedék interaktív tanulását, tanítását segítik az IKT-eszközök kreatív használatával.
Az idei felhívásra azok jelentkezését várják, akik saját ötleteiket megosztanák oly módon, hogy azok a Digitális Módszertárba feltöltve bárki számára elérhetővé, kereshetővé, adaptálhatóvá váljanak. A feltöltött ötletek közül azok, amelyek megfelelnek a felhívás szempontjainak, az értékelést követően bárki számára elérhetővé válnak a Digitális Módszertárban. A szakértői értékelés alapján a felhívásra jelentkező, kiemelkedő ötletek feltöltőinek munkáját Digitális Pedagógus Díjjal ismerik el, melynek átadására és a díjazott ötletek bemutatására a Digitális Konferencián kerül sor 2021. novemberében, Budapesten vagy a tavalyi konferenciához hasonlóan online megrendezésben.

A felhívás átfogó céljaiból

A Digitális Módszertár átfogó célokra építve gyűjti és mutatja be a gyakorlatban hasznosítható ötleteket és eszközöket, melyek közül néhányat kiemelünk.

(A célok összességét kérjük, a felhívásban tekintsék át az érdeklődők!)

  • tudásmegosztás

  • közösségi tanulás és jó gyakorlatok megosztása IKT eszközökkel összekapcsolva

  • digitális kompetenciák fejlesztése, digitális kultúra és digitális írástudás fejlesztése

  • új tanulási formák és csatornák kialakítása

  • ötletek napi gyakorlat szintű felhasználhatósága, ezt támogató segédletekkel

  • óratervek, projekttervek

  • tanórákon vagy tanórán kívüli tevékenységekben hasznosítható megoldások

Kinek szól a felhívás?

A Felhívásra pedagógusok, pedagógusok együttműködő csoportjai (tanárpárok vagy tanári csoportok), pedagógiai szakmai munkaközösségek, illetve pedagógusképzésben részt vevő hallgatók jelentkezését várják.

A Felhívás időszaka

2021. július 14 - augusztus 25.

A részletekért és teljeskörű információkért tekintsék át a felhívást, melyet itt találhatnak!

Cikkünk a Tempus Közalapítvány ELTE Oktatási Igazgatósága Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Osztályához eljuttatott hírlevelén alapul.

A borítókép forrása