Történelem és erőszak konferencia

Történelem és erőszak konferencia
A Hajnal István Kör Társadalomtörténeti Egyesület 33. alkalommal rendezi meg tematikus konferenciáját a Szegedi Akadémiai Bizottság Székházában. Jelentkezési határidő: május 20.

Az egyesület szimpóziuma elsősorban olyan kérdésekre kíván fókuszálni, amelyek az erőszak múltbeli társadalmi gyakorlatára, az erőszak jelenségének történeti változásaira és az erőszak emlékezetére vonatkoznak. A Hajnal István Kör tudományos tanácskozásai sosem csupán társadalomtörténészeket vonzottak, hanem mindig nyitottak voltak más tudományok és más történeti aldiszciplínák képviselőinek irányában. A konferencia szervezői – éppen a tárgyalt kérdéskör transzdiszciplináris jellege miatt – ezúttal is szívesen látják a rokon tudományágaknak mindazokat a képviselőit, akik az itt megfogalmazott problémákat történeti és társadalmi összefüggéseikben kívánják megközelíteni.

Emellett a szervezők az idei konferencián ismét meghirdetik a – korábban sikeresnek bizonyult – doktori szekciót is. Ebben tematikai kötöttség nélkül mutathatják be társadalomtörténeti kutatásaikat azok a kollégák, akik jelenleg dolgoznak doktori disszertációjukon, vagy az elmúlt évben védték meg azt. Céljuk az, hogy fórumot biztosítsanak azon fiatal társadalomtörténészeknek, akiknek kutatása nem illeszkedik az adott évi konferencia tematikájába. A jelentkezőket arra kérik, hogy külön jelöljék azt, ha a doktori szekcióban kívánnak részt venni.

Az érdeklődők a maximum egy oldal (2500 leütés) terjedelmű szinopszisokat 2019. május 20-ig küldhetik el az alábbi e-mail címre.

A beérkezett anyagok alapján a Hajnal István Kör választmánya által felkért szervezők június közepéig állítják össze a konferencia programját, s erről június 20-ig értesítést küldenek a jelentkezőknek.

Honlap

Facebook