Tóth Géza-díjat kapott a PPK oktatója

2022.11.14.
Tóth Géza-díjat kapott a PPK oktatója
Koszogovits Mihály, az ELTE Sporttudományi Intézet mestertanára a szombathelyi élsport fejlesztéséért vehette át az elismerést.

Az elismerést november 12-én ünnepélyes keretek között, a Szent Márton Gálán vehette át a PPK oktatója. A díjjal Szombathely Megyei Jogú Város azokat díjazza, akik különböző területeken (sport, művészet, oktatás, egészségügy, szociális szféra) sokat tettek Szombathelyér,t és maradandót alkottak. A Tóth Géza-díjat évente legfeljebb egy személy kaphatja.

Koszogovits Mihály 1965-ben született Szombathelyen. A Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán testnevelő tanári diplomát, majd 1997-ben a Janus Pannonius Tudományegyetemen középiskolai testnevelő tanári diplomát szerzett. 1990-1996 között szakközépiskolai testnevelő tanár, 1997-től a Nyugat-magyarországi Egyetem SEK Sportági Tanszék, majd az ELTE Sporttudományi Intézet adjunktusa, sportfoglalkozások felelős mestertanára, valamint a Mészáros János Alkalmazott Terhelésélettan Kutatócsoport tagja. Kutatási területei a küzdősportok és a harcművészetek.

1985-től a szombathelyi Contoll Sportegyesület Kungfu Szakosztály vezetője, 1987-ben a Magyarországi Kungfu szakág alapító tagja. 1990-től 2005-ig a Magyar Kungfu Szövetség elnökségi tagja. Tizenkétzeres kick-box országos bajnok, kungfu világbajnok. 2001-ben ,,Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Sport Tagozata", 2004-ben a ,,Vas Megye Örökös Sportbajnoka", 2006-ban ,,Sportért és Művészetért" kitüntetést kapott. 2013-ban a Magyar Tradicionális Kungfu és Wushu Szakszövetség 2012-es „Év Edzője" elismerésében részesült.

Forrás: ELTE PPK
Borítókép: Mészáros D. Zsolt / Nyugat.hu