Tóth Tímea Emese (TÓK, részképzés) - interjú

Tóth Tímea Emese (TÓK, részképzés) - interjú

Képzés ELTE-n: Tanító- és Óvóképző KarÓvodapedagógia szakirány

Ország: Észak-Írország

Város: Belfast

Fogadóintézmény: Stranmillis University College

Ösztöndíj: Erasmus

„Érdemes előzetesen tájékozódni a helyi szokásokról, konyhaművészetről, életmódról, ugyanis ez megkönnyíti majd a későbbi beilleszkedést.”

Miért ezt a fogadóintézményt választottad?
Azért, mert angolos, kétnyelvű specializáción tanultam az ELTE-n és szerettem volna betekintést nyerni egy angolszász alapokon nyugvó iskolarendszerbe.

Mi tetszett leginkább ösztöndíjas hallgatóként?
Leginkább az észak-ír diákok nyitottsága, érdeklődő, kedves, befogadó mentalitása, magatartása tetszett és az, hogy a világ különböző tájairól érkező Erasmus és nemzetközi diákokból egy összetartó közösség formálódott.

Mik voltak az ösztöndíjas időszak nehézségei/kihívásai?
Számomra eleinte nehézséget okozott az ottani életmódhoz való alkalmazkodás és az eltérő mentalitáshoz való igazodás. Az előadásokon a tanárok eltérő előadásmódjához, tanítási stílusához való hozzászokás időt igényelt, amely sokban különbözött az itthon megszokottól.

Hogyan segített az ösztöndíjas időszak az életedben és a karrieredben?
Úgy gondolom, ez egy hosszas, emberpróbáló időszak volt, amely nagyban segítette későbbi motivációimat, pályaválasztásomhoz való hozzáállásomat. Fantasztikus szakmai tapasztalatokkal, életre szóló élményekkel gazdagodhattam.

Milyen tanácsot adnál kiutazó ELTE-s hallgatónak?
Mindenkit arra buzdítok, hogy a kiutazás előtt készüljön fel anyagilag a lehetséges plusz kiadásokra és vigyen megfelelő ruházatot magával. Érdemes előzetesen tájékozódni a helyi szokásokról, konyhaművészetről, életmódról, ugyanis ez megkönnyíti majd a későbbi beilleszkedést. 

Olvasd el Emese teljes beszámolóját is.