Továbbképzések oktatóknak

2015.12.17.
Továbbképzések oktatóknak
Az ELTE a Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alap támogatásával gyakorlatorientált, innovatív oktatás-módszertani továbbképzéseket indít az oktatók számára a 2016. január 13-a és február 5-e közötti időszakban. Jelentkezni 2016. január 10-éig lehet.

2015 tavaszán az ELTE sikeresen pályázott az EMMI Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alapjának (FSA) keretében meghirdetett pályázatra. FSA programunk kiemelt céljai közé tartozik a képzés további nemzetköziesítése és az új, innovatív oktatási-tanulási módszerek széles körű elterjesztése.

E célok megvalósításának egyik eszközeként gyakorlatorientált oktatás-módszertani továbbképzéseket indítunk oktatóink számára a 2016. január 13-a és február 5-e közötti időszakban, angol és magyar nyelven. A képzések elsősorban a következő témák köré szerveződnek: a hallgatók aktivizálása, új típusú értékelési módszerek, szakdolgozat-, cikkírás oktatására való felkészítés, prezentációs készségek, irodalomkutatási módszerek, IKT módszerek alkalmazása az oktatásban, interaktív tábla használata, pályázatírás stb.

A kurzusok többsége 6x45 perc terjedelmű. A képzések két helyszínen, a Trefort kertben és Lágymányoson zajlanak. Jelentkezni munkahelyi adatok (kar, intézet, tanszék) megadásával, 2016. január 10-éig a Rektori Kabinet Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Iroda e-mailcímén lehet. Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a hat főt, az adott kurzus nem indul el. A jelentkezéseket azok beérkezési sorrendjében regisztrálják. A beérkező igények függvényében a kurzuskínálat január első hetében tovább bővülhet.

A meghirdetett kurzusok listája és leírása itt érhető el.