Továbbra is az ELTE a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény

2019.04.04.
Továbbra is az ELTE a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény
A tavalyinál is több, összesen 24.764 fő jelentkezett az Eötvös Loránd Tudományegyetem képzéseire, közülük 13.459-en első helyen jelölték meg Magyarország évek óta legnépszerűbb egyetemét. Kiemelkedően sikeres az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete, ahol a tavalyi jelentkezők számához viszonyítva közel kétszer többen tervezik felsőoktatási tanulmányaik megkezdését, illetve folytatását. 

Míg az egyetem karainak és önálló képzési egységeinek többségére a tavalyival nagyságrendileg megegyező számban érkeztek jelentkezések, addig a Gazdálkodástudományi Intézet adatai 2018-hoz képest ugrásszerű emelkedést mutatnak: tavaly első helyen 661 fő, míg 2019-ben már 1115 fő adta be ide jelentkezését, szintén első helyen. Ugyancsak növekedett az Állam- és Jogtudományi Karra jelentkezők létszáma (2018-ban összesen 2583, 2019-ben 2711 fő), emelkedett továbbá a Bölcsészettudományi Karra (összesen 4785 / 4870 fő) és az Informatikai Karra jelentkezők száma is (összesen 2747 / 2857 fő). Az országos szinten népszerű képzések iránti növekvő érdeklődéssel párhuzamosan a tanárképzés tekintetében visszaesés tapasztalható. 

Ahogy azt a számok is mutatják, az ELTE a felsőoktatási piacra is egyre jellemzőbb versengésben képes volt megőrizni vezető pozícióját. Mindezt elsősorban hallgatóink minőségi és piacképes tudás iránti elkötelezettségének, oktatóink elismertségének és felkészültségének, valamint képzéseink magas színvonalának köszönhetjük. A ma publikált jelentkezési adatok visszaigazolják azt is, hogy az egyetem képzéseit népszerűsítő marketingkommunikációs aktivitásaink ugyancsak hatékonyan támogatták kitűzött céljaink elérését.