Tripla ELTE-s siker a GVH versenyén

2023.05.29.
Tripla ELTE-s siker a GVH versenyén
A V4 Competition Law & Fundamental Rights Challenge nemzetközi pályázaton az arany-, az ezüst- és a bronzérmet is az ÁJK hallgatói nyerték.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) – az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalával együttműködésben – nemzetközi tanulmányi versenyt hirdetett meg a V4 országokban működő jogi egyetemek hallgatói részére. A pályázók számos témában nyújthattak be pályaműveket, foglalkozhattak többek között a versenyjoggal a digitális piacon, a fenntartható fejlődés versenyjogi kihívásaival, a fúziókontroll fejleményeivel, a versenyjog szerepével a COVID-világjárvány idején, a versenyjoggal a munkaerőpiacon, a közbeszerzési jog és versenyjog szabályozásának kapcsolatával, a versenyjogi szankciórendszerrel vagy az európai integráció hatásával a fogyasztói jogok fejlődésére.

A versenyen az ELTE ÁJK hallgatói kimagaslóan szerepeltek, mindhárom dobogós helyet megszerezték.

I. helyezést ért el Bodansky Benjámin Lessons from the Illumina/Grail Case. Implications and Challenges for National Competition Authorities and Companies című munkájával (felkészítő tanára Bassola Bálint adjunktus), második helyen Bischof Lili végzett The Challenges of Integrating Sustainability Considerations into EU State Aid Law című pályaművével (felkészítő tanára Papp Mónika adjunktus), a harmadik hely Benke Bencéé lett, pályaműve: Work harder, compete less? Selected developments of the labour market through the lens of competition law (felkészítő:tanára Bassola Bálint adjunktus).

Az ünnepélyes díjátadóra a Gazdasági Versenyhivatal tájékoztatása szerint 2023 őszén kerül sor.

A verseny részletei ITT érhetőek el.

Forrás: ELTE ÁJK