Trónok harca Kelet és Nyugat között

2022.06.02.
Trónok harca Kelet és Nyugat között
Nemzetközi nyári egyetemet szervez a Kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete és a Társadalmi és Európai Tanulmányok Intézete Alapítvány, együttműködve a Pannon Egyetemmel.

Mivel az új geopolitikai realitások többszörös biztonsági fenyegetést és új fegyveres konfliktusoktól való félelmet eredményeznek világszerte, egyre nagyobb kihívást jelent az emberiséget egzisztenciálisan fenyegető egyéb globális problémák terén való együttműködés. Az angol nyelvű, online Trónok harca Kelet és Nyugat között program az új kulturális, politikai és gazdasági realitások megismertetését tűzte ki célul, a geoszféra átalakulására összpontosítva azt vizsgálja, hogy a globális szintű hatalmi eltolódások hogyan befolyásolják a politikát, a gazdaságot, az ökológiát, a technológiát és a kultúrát. Hol vannak a globális geopolitikai rend újradefiniálásának csataterei? Milyen egyesítő és megosztó tényezők alakítják napjaink politikáját? Hogyan alakítja a történelem és az emlékezet a jövőt?

A képzés időpontja: 2022. június 27. – 2022. július 1. 

A képzésen a részvétel ingyenes. Az online előadások és szakmai vitaműhelyek mellett a programot kora esténként online koncertfilmek és videoklipek színesítik.

A részvétel feltétele a kitöltött jelentkezési formanyomtatvány, egy 300 szavas angol nyelvű motivációs levél, valamint a jelentkező angol nyelvű önéletrajzának megküldése az isu@iask.hu e-mail címre 2022. június 12-ig.

További információk