TTK Biológiai Intézeti nap és Alumni Találkozó

2018.03.05.
TTK Biológiai Intézeti nap és Alumni Találkozó
A TTK Biológiai Intézetben az FDSZ (Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete) kezdeményezésére, Miklósi Ádám intézetigazgató támogatásával 2017 decemberében először szervezték meg az Intézeti Napot, s ennek keretén belül alumni találkozót. Az esemény az Alumni Központ támogatásával valósult meg.

A téli vizsgaidőszak első napjára kitűzött eseményen  ünnepélyes keretek között köszöntötték a 2017-ben nyugdíjba vonult prof. Matkó Jánost és Mikesi Árpádot, valamint azokat a nyugdíjas kollégákat, akik az előző évben, 2016-ban vonultak nyugdíjba. A nagy sikerű eseményen több, mint nyolcvanan vettek részt, jelen és volt hallgatók, kollégák.

Az Intézeti Nap kiváló alkalom volt az Alumni találkozó megtartására is, egy kis ünnepségre, amelynek keretében Dr. Miklósi Ádám intézetigazgató ünnepélyes keretek között külön köszöntötte a Bodzsár Évát (Embertani Tanszék), Cseh Editet (Növényélettani és Molekuláris Növénybiológiai Tanszék), Simon Tibort (Növényrendszertani, Ökológia és Elméleti Biológia Tanszék), Kovács Jánost, Kovács Attilát, Sass Miklóst (Anatómia, Sejt- és Fejlődésbiológiai Tanszék), Gráf Lászlót (Biokémia Tanszék), Keresztes Áront (Növényszervezettani Tanszék), Juhász Gábort (Élettani és Neurobiológiai Tanszék), valamint Szigeti Zoltánt (Növényélettani és Molekuláris Növénybiológiai Tanszék) is. Ünnepelt kollégáink között Cseh Edit majdnem 70 éve kezdte oktatói, kutatói munkáját az ELTE-n. Ez a szám még a „legfiatalabbak” esetében is több mint 45 év. Nyugdíjas munkatársaik közül többen is aktívan és rendszeresen részt vesznek még ma is volt Tanszékük munkájában, oktatnak és publikálnak.Eddigi tevékenységüket a jelenlegi tanszékvezetők méltatták, majd az ünnepeltek kaptak szót, kik köszöntötték a régi kollégákat és az ifjúságot, s megosztották velünk életük egy-egy kedves, az Egyetemhez kapcsolódó emlékét.

Az Intézeti Nap és Alumni találkozó végén jó lehetőség nyílt baráti beszélgetésekre. Pogácsa, szendvics, üdítő és a Tanszékek által biztosított néhány palack pezsgő elfogyasztása is garantálta a további jó hangulatot. A nagyon jól sikerült délután megerősítette, hogy szükségesek az ilyen rendezvények a Biológiai Intézetben és azt, hogy a sikeres kezdés megérdemli a jó folytatást. 

/Készült Tamás László összeállításának felhasználásával./

ELTE Alumni
Facebook

TTK Biológiai Intézeti Nap

TTK Biológiai Intézeti Nap

0

/

0

0

/

0