Tudomány Mindenkinek Hackathon

2022.01.24.
Tudomány Mindenkinek Hackathon
Tudománykommunikáció témában hirdet versenyt a TINLAB felsőoktatásban tanulók számára.
  • Hogyan tudjuk a tudományos információkat feldolgozni?
  • Tudunk-e különbséget tenni a valós tudományos eredmények és az álhírek között?
  • Hogyan közvetíti a média a tudományos eredményeket?

Ha tájékozott vagy a világról, kritikusan szemléled a feléd áramló információkat, és szívesen beszélgetsz erről másokkal, akkor ez a felhívás Neked szól!

A Hackathon célja, hogy a tudományos kutatások eredményeit közérthető módon, széles közönség számára ismertté tegyük. A verseny során a csapatok innovatív megoldások segítségével dolgoznak fel egy konkrét, adott tudományos kutatás eredményeit bemutató akadémiai publikációt.

A verseny időpontja: 2022. február 18., 9:00-20:00
A verseny helyszíne: Pannon Egyetem (Veszprém, Egyetem u. 10., B épület)
Ki jelentkezhet? Max. 3 fős egyetemi hallgatói csapatok (összesen max. 8 csapat – kiválasztás a jelentkezés sorrendjében.)
Jelentkezési határidő: 2022. február 7. A jelentkezési lapot és a verseny további részleteit itt érhető el: Tudomány Mindenkinek Hackathon – Pannon Egyetem – GTK
Díjazás: pénzjutalom, ajándékutalvány és értékes ajándékcsomagok

Mi az a hackathon?
A hackathon nem csupán egy egyszerű verseny, hanem egy egész napos rendezvény, amely egy adott probléma megoldására fókuszál, amihez innovatív megoldásokat használ. Nagyfokú dinamizmus jellemzi, a versenyfeladatok kidolgozását szakértők által tartott tréningek teszik színessé, így a résztvevők versenyezve tanulnak és jutnak rendkívül hasznos információkhoz.

A rendezvény a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az NKFI Hivatal támogatásával valósult meg.