Tudománykommunikációs tréning hallgatóknak

2023.05.31.
Tudománykommunikációs tréning hallgatóknak
Hogyan tudjuk a tudományos információkat feldolgozni? Tudunk-e különbséget tenni a valós tudományos eredmények és az álhírek között? Hogyan közvetíti a média a tudományos eredményeket? A Pannon Egyetem hallgatói tudománykommunikációs tréningen vettek részt. 

2023. május 8-án a Pannon Egyetemen zajló, Tudomány Mindenkinek alprojekt keretében tudománykommunikációs tréninget szerveztek. A tréninget Sulyok Judit tudományos főmunkatárs vezette.  Az angol nyelvű tréning a május 8-12. között megrendezett Nemzetközi Hét keretében valósult meg, a tudománykommunikáció aktuális helyzetébe, kihívásaiba pillanthattak be a hallgatók, továbbá gyakorlati, játékos feladatok segítségével tesztelhették tudásukat és készségeiket arra vonatkozóan, hogyan értelmezik a tudományos kutatások eredményeit.

A tréning az RRF-2.3.1-21-2022-00013 azonosítószámú “Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium” elnevezésű projektben, a Széchenyi Terv Plusz program keretében, az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközének támogatásával valósult meg.

Forrás: Pannon Egyetem