Tudományok fővárosa

Tudományok fővárosa
10/17

2020. október 17. 10:00 - 20:00

online

10/17

2020. október 17. 10:00 - 20:00

online


Tudománynépszerűsítő programok az ELTE kutatóinak részvételével.

A régió leginspirálóbb tudományos eseménye 2020-ban az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) főtámogatásával jön létre, fővédnöke Maróth Miklós, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnöke.

A szervezők a hagyományokat követve népszerű témák érdekes bemutatására készülnek, idén is vezető hazai K+F vállalatok, más kutatóintézetek fiatal kutatói, továbbá egyetemek, tudományos, illetve technológiai cégek, szervezetek tudományos képviselői lesznek az előadók között.

A rendezvényen elmerülhetünk a digitalizáció rejtelmeiben, megismerhetjük a legmodernebb technológiákat, felfedezhetjük az égboltot, kitekinthetünk az űrbe, bebarangolhatjuk a környezettudományok hegyeit és völgyeit, drónok szárnyán bejárhatjuk az ismeretlen vidékeket, feltérképezhetjük a társadalom sűrű szövetét és tanulmányozhatjuk az egészségtudományok újdonságait is.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemet többen is képviselik az eseményen. Előad majd Bencsik Norbert, az Élettani és Neurobiológiai Tanszék egyetemi adjunktusa, Csanád Máté egyetemi docens az Atomfizikai Tanszékről, Dálya Gergely, az Atomfizikai Tanszék doktorandusza és Harangi Szabolcs egyetemi tanár, a Kőzettan-Geokémiai Tanszék oktatója. 

Az online közvetítés követhető Facebookon, a rendezvény weboldalán és Youtube-on is.

Részletes program