Tudományos Kutatás Napja

Tudományos Kutatás Napja
11/26

2020. november 26. 14:00 - 17:00

online

11/26

2020. november 26. 14:00 - 17:00

online


Az ELTE Tudományos Tanácsának rendezvénye a Magyar Tudomány Ünnepén.

Az ünnepséget Borhy László akadémikus, az ELTE rektora nyitja meg, majd az egyetem három vezető kutatója tart gondolatébresztő előadást. 

  • Vida Tivadar egyetemi tanár, az MTA doktora, HistoGenes ERC Synergy Grant kutatócsoport-vezető: Népvándorlás kori közösségek bioarchaeológiai vizsgálata. Eredet, életmód, társadalmi szerveződés
  • Tausz Katalin professor emeritus: A koraérett jóléti államtól a büntető jóléti államig
  • Perczel András egyetemi tanár, az MTA tagja: Egy fel-, le- és félretekeredett hatóanyagfehérje tévelygései s végzetes kicsapódása

Az ünnepi ülésen átadják "Az ELTE ígéretes kutatója” elismeréseket az egyetem fiatal kutatóinak, akik tudományos eredményeiket izgalmas kisfilmek keretében mutatják be. A pályázatra idén is szép számú (59) színvonalas pályamű érkezett, melyekből a Tudományos Tanács minden tudományterületen egyet díjazhatott.

Idén először került sor a „Kinyitjuk a tudományt” – az ELTE ígéretes kutatója különdíj pályázat meghirdetésére, melyre az „open science”, azaz a nyílt tudomány területein kiemelkedő eredményeket elért kollégák pályázhattak. A különdíj átadására ugyancsak a rendezvényen kerül sor.

Az ünnepi tudományos ülés kizárólag a díjazottak, az előadók és a rektori vezetés személyes jelenlétével zajlik.

A rendezvényt élőben közvetítettük az ELTE Facebook-oldalán és a Vimeo videómegosztón. Alább teljes egészében visszanézhető!

Plakát