Tudományos pályázat a drónokról

2022.04.08.
Tudományos pályázat a drónokról
A Belügyi Tudományos Tanács pályázatot hirdet "A pilóta nélküli légijárművek alkalmazási lehetőségei a belügyi ágazatban" címmel.

Mind itthon, mind pedig külföldön egyre több drónt használnak a piaci, a polgári, az állami és a civil szférában egyaránt. Az iparág hozzáadott értékét a belügyi szervek is felismerték, így feladatuknak érzik, hogy részt vegyenek a drónok fejlesztésében, alkalmazásukban, valamint a támogató jogszabályi keretrendrendszer kialakításában.

A Belügyi Tudományos Tanács pályázatának célja, hogy a felhívás nyomán született innovációkkal, publikációkkal támogassák a pilóta nélküli légijárművek alkalmazásának elterjedését, széleskörű alkalmazását a belügyi ágazatban. Fontos szempont, hogy a pályaművek elsősorban életszerű, valós problémákra megoldást kínáló javaslatokat, komplex megközelítésű megoldásokat, jó gyakorlatokat mutassanak be, tudományos igénnyel.

Pályaműveket az alábbi két témakörben lehet benyújtani:

  • innovációs javaslatok a pilóta nélküli légi járművek alkalmazására a belügyi ágazatban
  • kockázatok és veszélyek elkerülése, előnyök kiaknázása a pilóta nélküli légijárművek alkalmazása során.

Pályázni egyénileg vagy kollektív munkával, egy vagy több, magyar nyelvű, eddig még nem publikált, máshová be nem nyújtott tanulmánnyal lehet. A pályázatra beérkező tanulmányok közül a bíráló bizottság témánként az első három helyezettet pénzjutalomban részesíti, valamint különdíjat adományozhat. 

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton, a Belügyi Tudományos Tanács online pályázati felületén lehet benyújtani.

Benyújtási határidő: 2022. október 2. 24:00

Részletes pályázati kiírás