Túléléstörténetek a Soából

Túléléstörténetek a Soából
02/25

2021. február 25. 14:00 - 15:30

Zoom

02/25

2021. február 25. 14:00 - 15:30

Zoom


Vajda Júlia  Ott, akkor... című könyvét mutatják be jogszociológiai kutatásokról is szóló kerekasztal-beszélgetéssel az ELTE Jogszociológia Tanszékén.

Vajda Júlia interdiszciplináris eszközökkel – a szociológia, a pszichológia és az antropológia eszköztárával – mesélteti alanyait a holokauszt tapasztalatairól és beépüléséről a személyiségbe. Több dimenzióban is bővíti és tágítja isme­reteinket a 20. századi apokalipszisről, amelynek „hétköznapi” hatását messze nem emésztettük meg és dolgoztuk fel. Nagy bátorsággal abban a tartományban is keresi az eredőket, amely a legszembesítőbb közeg: a saját családjában.

A kerekasztal témája a narratív élettörténet-interjúk alkalmazásának lehetősége a jogtudományi, jogszociológiai kutatásokban. Résztvevők: Vajda Júlia és Fleck Zoltán, "A jogi érvek hétköznapi használata" című, 2017-ben lezárt jogtudat-kutatás vezető kutatói, illetve Hoffman István, a jelenleg is folyó, "A nagykorúak cselekvőképességének korlátozása Magyarországon" című kutatás vezető kutatója.

A rendezvény ingyenes és nyilvános.

Facebook