Új együttműködési megállapodások

2016.07.12.
Új együttműködési megállapodások
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2016. július 5-én együttműködési megállapodást írt alá a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel és a Partiumi Keresztény Egyetemmel a Határon Túli Felsőoktatási Intézmények Fórumának plenáris ülése után. Az együttműködési megállapodások aláírására a Rektori Kabinet tárgyalójában került sor. 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) között létrejött megállapodásban a felek egyetértettek abban, hogy a már létező akadémiai együttműködésüket a jövőben még jobban elmélyítik az oktatás, kutatás és képzés területén, valamint megegyeztek abban is, hogy együttműködnek (a korábbi együttműködési megállapodásnak megfelelően) az erdélyi intézmény által kezdeményezett Környezetvédelem és monitoring mesterképző programban. A két intézmény által korábban aláírt együttműködési megállapodás célkitűzéseibe beletartoznak a közös programok, valamint a kutatók és oktatók cseréje, ennek megfelelően az ELTE TTK a Környezetvédelem és monitoring mesterképző program megszervezését magas képzettségű oktatókkal és kutatókkal fogja támogatni. Az intézményközi megállapodást Mezey Barna, az ELTE rektora és  Dávid László, az EMTE rektora látta el kézjegyével. 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) között létrejött megállapodás fő célja, hogy az ELTE támogassa és elősegítse a doktori képzés kialakítását a PKE-n. Az együttműködés egyik formája, hogy az ELTE doktori képzésébe bevonja a PKE oktatóit is. A megállapodást Mezey Barna és Pálfi József, a PKE rektora írta alá.