Új hallgatóinknak

Gratulálunk sikeres felvételidhez és örömmel köszöntünk az ország egyik legjobb egyetemén, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen! A www.felvettek.elte.hu oldalon hasznos információkkal és tippekkel segítünk, hogy az első lépéseket megkönnyítsük. A legfontosabb tudnivalókat itt is összegyűjtöttük.

Beiratkozás, kollégiumok, gólyatáborok
Az Egyetem várhatóan július utolsó hetében e-mailen keresztül értesíti a felvetteket (az ELTE nem küld postai úton értesítést), amelyben a Neptun azonosító és egy link szerepel. Amennyiben július 31-ig nem érkezik meg a Neptun-azonosító, az info@felvettek.elte.hu címen vagy a Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálaton kell jelentkezni. A felvettek.elte.hu oldal összegyűjti a beiratkozási időpontokat is.
A kollégiumi jelentkezéshez is szükség van a Neptunra, a felvételi kérelmeket 2015. július 27. 8:00-tól 2015. augusztus 8. 18:00-ig fogadja a rendszer. A kollégiumok mellett érdemes böngészni a szakkollégiumok és a partnerintézmények oldalait is. A gólyatáborokkal kapcsolatos jelentkezési információk itt találhatók.

Nemzetközi kapcsolatok
Az ELTE 450 felsőoktatási intézmény partnere, a világ nyolc egyetemi hálózatának tagja. A nemzetközi felsőoktatási térben elérhető pályázati lehetőségeket a Nemzetközi Iroda ezen az oldalon folyamatosan teszi közzé, valamint megjelennek az Egyetemi Hírlevélben is, amely szeptembertől péntekenként automatikusan kerül a gólyák virtuális postaládájába. A nemzetközi lehetőségekről itt olvasható bővebb tájékoztatás.

Könyvtár, informatikai szolgáltatások
Az Egyetemi Könyvtár, a kari és intézeti könyvtárak várnak minden elsőévest: egymással együttműködve, minőségi szolgáltatásokkal, felhasználóbarát módon, hatékonyan és korszerű információs technológiákat alkalmazva biztosítanak hozzáférést az egyetem gyarapodó tudásvagyonához. Az Egyetem összes épületében működik wifi: a jelszavakkal, az ELTE-s e-mail címekkel és a különböző informatikai szolgáltatásokkal kapcsolatban itt található bővebb információ.

Hallgatói szolgáltatások
Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és a kari részönkormányzatok látják el a hallgatói érdekképviseletet, számos pályázatot és rendezvényt is koordinálnak. Az Egyetem Hallgatói Szolgáltató és Sportközpontja többek között karriermenedzsment-kurzusokkal, tanácsadással és állásajánlatokkal segít hallgatóinknak.

Kultúra, sport
Az ELTE „Eötvös” Művészeti Együttes énekkara, zenekara és néptánc-együttese örömmel várja a csatlakozó gólyák jelentkezését 2015. szeptember 6-ig. Az ELTE hallgatói közel negyven sportág közül is választhatnak, a részletekről az ELTE BEAC honlapján és itt lehet tájékozódni.

További információk
Az Egyetemet bemutató kétnyelvű kiadványban az ELTE kiemelkedő kutatási és tehetséggondozási programjai, különleges szervezeti egységei is bemutatkoznak. Ez az Egyetem hivatalos Facebook-oldala, ez pedig a YouTube-csatornája.

A 2015/2016-os tanév legfontosabb dátumai itt találhatók.

2015.07.24.