Új utak a diszkalkulia diagnosztikában és kezelésében

2021.09.17.
Új utak a diszkalkulia diagnosztikában és kezelésében
A klinikum, az üzleti szféra, tudásközpontok, egyetemek és szakmai szervezetek bevonásával Üzleti Reggelit szervezett az ELTE Innovációs Központ.

Az Üzleti Reggelik célja, hogy lehetőséget biztosítsanak a kapcsolatok erősítésére az egyetemen kívül és belül a tudomány és az innovációk segítségével. A szeptember 9-i online találkozón a diszkalkulia diagnosztikájának és terápiájának új megoldásairól, lehetőségeiről volt szó.

A rendezvényen közel 30-an vettek részt, köztük az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar (a tématerület kezdeményezője), a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar és a Pedagógiai és Pszichológiai Kar kutatói mellett a Semmelweis Egyetem, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat, a Bethesda Gyermekkórház és az Argus Cognitive Inc. képviselői.

Az Üzleti Reggeli kiemelt eredménye, hogy a különböző tudományterületek képviselőinek részvétele következtében több szempontból sikerült megvitatni az adott témakört, és elindult az egyeztetés egy interdiszciplináris kutatási együttműködés kialakításáról.

Az ELTE Innovációs Központ a továbbiakban is örömmel vesz részt az Üzleti Reggelik megszervezésében. Az ELTE számos olyan izgalmas kutatásnak ad otthont, amelyek nem csak egy szervezeti egységre, tudományterületre szűkülnek. A meglévő témák mellett szívesen fogadja a Központ a kollégák ötleteit, javaslatait a megvitatandó témákkal kapcsolatban az innovacio@innovacio.elte.hu címre.