Új vezető az EDÖK-ben

2022.04.06.
Új vezető az EDÖK-ben
Az Egyetemi Doktorandusz Önkormányzat küldöttgyűlése 2022. március 28-án Szigeti Balázs Endrét, a Fizika Doktori Iskola hallgatóját választotta elnökének.

Szigeti Balázs Endre április 1-től tölti be a tisztséget, a következő évben az EDÖK delegáltjaként vesz részt a Szenátus, a Költségvetési Tanács, a Tudományos Tanács, az Egyetemi Doktori Tanács, valamint az Oktatásszervezési és Hallgatói Ügyek Bizottságának munkájában. Munkáját Skriba Orsolya, a Bölcsészettudományi Kar doktorandusza elnökhelyettesként segíti. 

A küldöttgyűlésen részt vett Borhy László, az ELTE rektora is, aki megköszönte a leköszönő elnök, Bencze Norbert tevékenységét, valamint támogatásáról biztosította az új vezetést. 

Az EDÖK tagja  minden, az Egyetemmel hallgatói jogviszonyban álló doktorandusz és doktorjelölt, függetlenül attól, hogy tanulmányaitt milyen oktatási rendben végzi. A szervezet ellátja az Egyetem doktoranduszainak és doktorjelöltjeinek érdekképviseletét és érdekvédelmét. A képviselők részt vesznek a tudományos és szakmai diákkörök szervezésében, a doktoranduszok és doktorjelöltek hazai és külföldi oktatási, kulturális és tudományos képzési kapcsolatainak építésében.