Újabb díjjal gazdagodott az ELTE informatikai kutatóhálózata

2019.06.03.
Újabb díjjal gazdagodott az ELTE informatikai kutatóhálózata
Horváth Zoltán, az Informatikai Kar dékánja, a hálózat vezető koordinátora harmadik alkalommal vehette át a kitüntetést.

A CEEPUS Miniszteri Díjat a Központi CEEPUS Iroda alapította 2001-ben azzal a céllal, hogy ösztönözze és elismerje a CEEPUS hálózatok szakmai tevékenységét. Az éves kitüntetést a nemzetközi szakértők értékelése során legkiválóbbnak ítélt hálózat kapja meg 2002 óta. Magyarország a legtöbbször kitüntetett ország, összesen nyolc alkalommal nyerte el a díjat.

Az International Cooperation in Computer Science hálózat 2004 és 2007 után veheti át ismét az elismerést. Ezzel együtt idáig csupán két hálózat mondhatja el magáról, hogy háromszor is méltónak találták a díjra. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar Programozási Nyelvek és Fordítóprogramok Tanszéke által vezetett hálózatot Horváth Zoltán egyetemi tanár koordinálja már több mint húsz éve. Az együttműködésben 11 ország 18 felsőoktatási intézménye vesz részt. Magyarországról az ELTE mellett a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Intézete tagja a partnerségnek. A hálózat keretében több közös nemzetközi képzést működtetnek, közös tanterveket dolgoztak ki, jelentős nemzetközi kutatásokat valósítottak meg és számos vállalkozást vontak be az együttműködésbe. A hálózat igen intenzív a hallgatói és oktatói mobilitás szempontjából, amelyet a hagyományos részképzéstől a nyári egyetemek szervezéséig minden lehetséges formában előmozdítanak.


Korábban:

A CEEPUS informatikai hálózat sikere