Újabb kínai egyetemmel vette fel a kapcsolatot az ELTE

2019.07.24.
Újabb kínai egyetemmel vette fel a kapcsolatot az ELTE
A kaifengi Henan Egyetem delegációját július 22-én Hamar Imre, az ELTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese fogadta.

A Kaifengben, Kína történelmi fővárosainak egyikében található Henan Egyetem tizenkét tudományterületet lefedő, átfogó képzési kínálattal rendelkező felsőoktatási intézmény, profiljának pedig része az is, hogy hallgatóit a nemzetközi felsőoktatásban való továbbtanulásra készítse fel.

A találkozó célja az ELTE és a Henan Egyetem közötti kapcsolat kialakításáról való egyeztetés, közös projektek lehetőségének vizsgálata volt. A tárgyaláson a felek abban állapodtak meg, hogy a kapcsolatot a közeljövőben bilaterális megállapodás formájában teszik hivatalossá, melynek keretében később hallgató- és oktatócsere és közös kutatási projektek is kiépíthetők lesznek.

Az ELTE-n jelenleg mintegy 230 kínai hallgató folytat tanulmányokat előkészítő, alap-, mester-, valamint doktori képzésben. A kínai hallgatók a Stipendium Hungaricum program keretében pályázhatnak támogatásra magyarországi tanulmányaikhoz.