Újabb nemzetközi diplomások az EIT Digital mesterképzésén

2016.11.28.
Újabb nemzetközi diplomások az EIT Digital mesterképzésén
Több mint kétszáz diák, köztük tíz ELTE-s utazott Stockholmba 2016. november végén az EIT Digital mesterképzésének harmadik diplomaosztó ünnepségére.

A most diplomázó hallgatókkal együtt így 33 főre nőtt azok száma, akik kilenc ország húsz vezető európai műszaki egyetemével együttműködve az elmúlt három évben az ELTE-n is tanultak, a képzés végeztével pedig alapos innovációs és vállalkozói ismeretekkel rendelkező, kiváló műszaki szakemberekké váltak a digitális technológia kulcsfontosságú területein.

Az EIT Digital mesterképzésének harmadik diplomaosztó ünnepségét 2016. november 27-én rendezték Stockholmban. Az eseményen, amelynek a KTH Royal Institute of Technology adott otthont, a világ minden tájáról közel 200 hallgató vette át az EIT Digital mesterképzés elvégzését igazoló oklevelét.

A Magyarországon egyedülálló páneurópai közös képzésben 2012-től kezdve 32 hallgató szerzett oklevelet az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

A budapesti képzési helyszíneket kilenc különböző, külföldi országból érkező diák választotta: francia, fehér-orosz, holland, kínai, nepáli, mexikói, olasz, szerb és vietnámi hallgatók is tanultak a programban résztvevő magyarországi egyetemeken, az ELTE-n és a BME-n. A képzésben jelenleg 18 hallgató tanul első- vagy másodévesként Egyetemünkön.

Az EIT Digital mesterképzésének célja, hogy a digitális technológia kulcsfontosságú területein szerteágazó innovációs és vállalkozói ismeretekkel rendelkező, kiváló műszaki szakembereket képezzen. Az EIT Digital mesterképzésén Budapesten négy szak közül választhatnak az informatika iránt érdeklődő hallgatók. Az ELTE-n a Szoftver- és szolgáltatás-architektúrák (Software and Service Architectures - SSA) valamint a Biztonság és adatvédelem (Security and Privacy – S&P), a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) pedig a Digitális média és kommunikációs technológiák (Digital Media Technology – DMT), valamint a Beágyazott rendszerek (Embedded Systems – ES) területén képezhetik tovább magukat az alapképzést követően.

A nemzetközi program sikerességét bizonyítja, hogy globális szinten az EIT Digital mesterképzését elvégzett hallgatók 76%-a elhelyezkedett, 24%-a pedig a doktori képzésben folytatja tanulmányait. A végzett hallgatók közel egyharmada már tanulmányai befejezése előtt kapott állásajánlatot.

További információ az EIT Digital mesterképzéséről és a Budapesten választható lehetőségekről itt található.

Tavaly az EIT Digital második nemzetközi diplomaosztó ünnepségnek az ELTE Informatikai Kara adott otthont. Az eseményről készült kisfilm itt megtekinthető.