Újdonságok a hallgatói befizetésekkel kapcsolatban

2020.01.09.
Újdonságok a hallgatói befizetésekkel kapcsolatban
Több kényelmi szolgáltatással is bővült a Neptun rendszere: bevezették az automatikus teljesítést és visszautalást gyűjtőszámláról, és bankkártyás fizetésre is mód van januártól.

A befizetések hatékonyabbá tétele érdekében a személyes gyűjtőszámlán minden ELTE-s hallgatónál bevezették az automatikus teljesítést. Ez azt jelenti, hogy – megfelelő fedezet esetén – egy tartozás lejártakor a rendszer automatikusan levonja az összeget, így nem lesz több lejárt határidejű tartozás, és késedelmi díjat sem számolnak fel. Egyszerűsödik a visszaigénylések folyamata is: ha több pénz érkezett vagy halmozódott fel a neptunos gyűjtőszámlán, annak visszautalása mostantól egy gombnyomással kezdeményezhető a Neptunból.   

A legfrissebb újdonság, hogy lehetőség nyílt a Neptun felületén a bankkártyával történő fizetésre, így minden, amit gyűjtőszámláról be lehet fizetni, már egy kattintással elérhető. A bankkártyás fizetés a Neptun oldalán indítható el, bejelentkezést követően, a befizetni kívánt tételek kijelölésével. A „bankkártyás fizetés" gomb megnyomásával a Neptun weboldala az OTP Bank SimplePay felületére irányítja tovább a hallgatókat, ahol a bank által használt, jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül van lehetőség a kártyás fizetésre. Innentől már a megszokott módon intézhető a fizetés, melynek folyamata megegyezik a bankok hasonló szolgáltatás keretében kínált fizetési eljárásával. A Neptun felületén indított bankkártyás fizetés teljesen díjmentes, az Egyetem semmilyen költséget nem számít fel.  

Részletes tájékoztatás a fizetés technikai részleteiről ide kattintva érhető el.