Újra a legjobbak között a Gyertyánffy

2021.02.25.
Újra a legjobbak között a Gyertyánffy
Az ELTE Kiss János altábornagy utcai gyakorlóiskolája idén is a TOP10-be került a magyarországi általános iskolák rangsorában. 

A legjobbiskola.hu negyedik alkalommal készítette el a magyar általános iskolák rangsorát, amely az elmúlt 5 év országos kompetenciamérési eredményei alapján 2428 hazai intézményt vizsgált. Az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola tavalyi eredményét megőrizve a hetedik helyen végzett a rangsorban. 

A honlap bölcsődéknek, óvodáknak, iskoláknak, oktatási intézményeknek, fejlesztőszervezeteknek és egyesületeknek, továbbá szülőknek és diákoknak nyújt sokoldalú tájékozódási pontot a hazai oktatás területén. Szerkesztői a toplista mellett külön kategóriákat is létrehoztak annak érdekében, hogy a szülők és diákok számára megkönnyítsék az iskolaválasztást. A „Stabilan jól teljesítő iskolák” csoportba azok az intézmények kerülnek, amelyek minden évben az országos átlag fölött teljesítenek és nincsenek nagy különbségek az egyes években elért eredményeik között. A „Feltörekvő iskolák” csoportba sorolt intézmények eredményei ugyan nem minden esetben kimagaslóak, azonban látható, hogy évről-évre sokat tesznek az oktatás minőségének javítása érdekében. A „Kiemelkedő pedagógiai eredmény” címet azok az iskolák nyerhetik el, amelyek az Oktatási Hivatal felmérései alapján a diákok az elmúlt két évben jelentős javulást értek el matematika és szövegértés terén.

Az ELTE gyakorló általános iskolája a lista élén levő  „Legjobb általános iskolák”, valamint a "Kiemelkedő pedagógiai teljesítmény” csoportba került az értékelés szerint.

A hazai általános iskolákat értékelő rangsor alapadatai ezen az oldalon érhetők el, regisztráció után a felhasználók részletesebb információkat is kaphatnak a kiválasztott intézményekről.