Újra az OB másodosztályában

2024.06.19.
Újra az OB másodosztályában
A BEAC vízilabdázóinak két osztályozó mérkőzésen is sikerült legyőzniük az egy osztállyal magasabban kvalifikált Kecskeméti Vízilabda Egyesületet, így 27 év után ismét feljutottak az OB1/B bajnokságba.

Az első, Kecskeméten játszott mérkőzésen a 25 helyett 30 méteres pálya és a 7 helyett 8 perces negyedek komoly fizikai kihívás elé állították a csapatot, azonban a kecskemétiek magabiztos vezetése után a negyedik negyedben már döntetlenre jöttek fel a BEAC vízilabdázói. A győzelmet végül az 5-3 arányban megnyert büntetőpárbaj során sikerült kiharcolniuk.

Alig 16 órával később a BEAC már hazai pályán, a margitszigeti Széchy uszodában mérkőzött meg újra a KVE csapatával. Itt a harmadik negyedben sikerült átvenni a vezetést, amit a mérkőzés végéig meg is tartottak, így a 12-9 arányú győzelemmel a csapat feljutott az OB1/B bajnokságba.

Három évvel ezelőtt Várhelyi Zoli azzal a céllal kereste meg a mostani csapat magját, hogy pár szezonon belül OB1/B-s csapatot szeretne túlnyomóan ELTE-s hallgatókkal, ez akkor elég távolinak tűnt – fogalmazott Buzás Gábor, a csapat játékosa. "Hosszú utat jártunk be a szakosztálynál, de a befektetett munkának volt eredménye, és nagyon köszönöm minden játékosnak, hogy hittek bennem, hittek a csapatban és legfőképpen magukban" – nyilatkozta Várhelyi Zoltán szakosztályvezető. "Távlati célunk volt ez, de most jött a lehetőség, és nagyon örülök, hogy éltünk vele" – kommentálta az eredményt Bóbis Máté, a csapat edzője.

A BEAC interjúját az OBI/B-be jutott vízilabdacsapat edzőjével és szakosztályvezetőjével az alábbi linken olvashatja.

Forrás: BEAC