Újra elindult az OMHV

Az ELTE Minőségfejlesztési Szabályzata értelmében minden hallgatónak lehetősége van a félévben felvett kurzusaival, illetve a kurzusokat tartó oktatók munkájával kapcsolatban véleményt nyilvánítani, ez a folyamat az OMVH, vagyis az oktatói munka hallgatói véleményezése. A folyamat célja, hogy az oktatók visszajelzést kapjanak munkájukról, az Egyetem és a Kar által nyújtott képzésekről, illetve, hogy a hallgatók megismerjék egymás véleményét a kurzussal kapcsolatban.

Az OMHV-ra vonatkozó szabályozás, az ELTE Szenátusának XCIX/2012. (V. 21.) számú határozata alapján a 2011-2012-es tanév tavaszi félévétől kezdve a kérdőívet kitöltő hallgatók a következő féléves rangsorolásos kurzusfelvétel során 8 plusz pontot kapnak, abban az esetben, ha minden számukra elérhető véleményezhető kérdőívet kitöltöttek.

A kérdőívek kitöltésére a 2014/2015-ös tanév tavaszi félévében 2015. május 19-től 2015. július 2. éjfélig van lehetőség a Neptunban. A kitöltés kb. 3-5 percet vesz igénybe. A részlegesen kitöltött kérdőív adatai elvesznek, kitöltöttnek csak a befejezett kérdőív számít. A félbehagyott kérdőív nem folytatható.

Az OMHV kérdőívek kitöltési arányainak változása karonkénti megbontásban folyamatosan követhető itt.

Az OMHV felmérés eredményeiről itt olvashatnak bővebben.

2015.05.28.