Ujvári János diplomadíj-pályázat

2023.04.04.
Ujvári János diplomadíj-pályázat
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala alap- és mesterképzős hallgatók jelentkezését várja.

A pályázat célja, hogy terjessze a szellemitulajdon-védelemmel kapcsolatos ismereteket, illetve felhívja a fiatalok figyelmét a téma jelentőségére a gazdasági folyamatokban és a napi életben. A felhívásra azok a hallgatók jelentkezhetnek, akik a 2022/23-as tanév tavaszi félévében fejezik be tanulmányaikat, illetve egyetemükön korábban legalább 20 órás, a szellemitulajdon-védelemhez kapcsolódó képzésen vettek részt.

Nevezni olyan diplomamunkával vagy szakdolgozattal lehet, amely legalább 10 oldal terjedelemben tárja a fel a szellemitulajdon-védelem témakörét, vagy a teljes dolgozat e témakör egyes kérdéseivel foglalkozik. A dolgozatnak tükröznie kell, hogy a hallgató képes átlátni és értelmezni a szellemitulajdon-védelem rendszerét, és ebben el tudja helyezni saját témájának, megoldásának vizsgálatát. A pályázat megírását az SZTNH a témában indított képzéssel és egyéni szakmai konzulens biztosításával támogatja.

A hallgatók öt kategóriában nyújthatnak be munkákat:

  • szabadalom/használatiminta-oltalom
  • védjegyoltalom
  • formatervezésiminta-oltalom
  • szerzői jog
  • szellemitulajdon-védelem gazdasági szerepe

A pályázatokat az SZTNH által kijelölt szakértőkből álló bizottság értékeli, az első három helyezett mind az öt kategóriában pénzjutalomban (250 ezer, 200 ezer, illetve 150 ezer forintban) részesül. 

A pályázatra legkésőbb 2023. április 30-ig lehet regisztrálni e-mailben a pályázó nevének, intézményének a szakdolgozat témájának (rövid vázlat), illetve a választott kategóriának a megjelölésével, magukat a kidolgozott pályamunkákat pedig 2023. július 31-én éjfélig kell eljuttatni a szervezőkhöz, az anyagokat PDF formátumban várják.

További információ
Részletes pályázati kiírás