Ujvári János diplomadíj – pályázati felhívás

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának pályázata segíti a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megvizsgálják szellemitulajdon-védelmi szempontból. A pályázati jelentkezés határideje: 2013. február 25.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala az alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók szellemitulajdon-védelmi tudásának fokozására egyedi hallgatói díjat létesített. A pályázat abban segíti a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megvizsgálják szellemitulajdon-védelmi szempontból. A hallgatók a pályázatírás közben megismerik a szellemitulajdon-védelem alapjait, betekintést kapnak eszközrendszerének gazdasági és jogi jelentőségébe, és olyan tudásra tesznek szert, amit a későbbiekben munkavállalóként, kutatóként vagy mérnökként is hasznosíthatnak. A pályázat írásához az SZTNH térítésmentes képzést és szakmai támogatást biztosít.

A pályázatban a 2012/13. tanévben felsőfokú alap- és mesterképzésben tanulmányokat folytató, végzős hallgató a választott diplomamunka-, illetve szakdolgozati témájának meghatározott szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait tárja fel minimum 10 oldal terjedelemben. A dolgozatnak tükröznie kell, hogy a hallgató alapfokon átlátja és értelmezi a szellemitulajdon-védelem rendszerét, és ebben el tudja helyezni saját témájának, megoldásának vizsgálatát újdonság, oltalmazhatóság, illetve hasznosíthatóság szempontjából.

A pályázat versenyeztetésen alapul. A hallgatók az alábbi négy kategória egyikében pályázhatnak:
  • szabadalom/használatiminta-oltalom,
  • védjegyoltalom,
  • formatervezésiminta-oltalom,
  • szerzői jog.
Pályázati határidők
A pályázati jelentkezés határideje: 2013. február 25.
A diplomadíj-pályázat leadási határideje: 2013. június 29.

A négy meghirdetett kategória mindegyikében az első három helyezett kerül díjazásra.
Első díj kategóriánként: 150 000 Ft
Második díj kategóriánként: 125 000 Ft
Harmadik díj kategóriánként: 100 000 Ft

A pályázat részletes tartalmáról bővebb információ a részletes pályázati kiírásban található.

Plakát

2013.02.12.