Ulysses-küldetés

2022.03.22.
Ulysses-küldetés
A Műgond James Joyce kultikus regényét dolgozza fel friss, online mesterkurzusán. Az április 1. és június 13. között szervezett kurzus az ELTE valamennyi hallgatója és az ELTE TÓK alumnusai számára ingyenes.

Az Ulysses-küldetés arra vállalkozik, hogy a modern világirodalom talán legfontosabb regényét összművészeti, filozófiai, urbanisztikai, természettudományos és nyelvi szempontból is átfogóan értelmezze. Az Ulyssesről szóló mesterkurzus 18–100 éves korig mindenki számára nyitott, angoltudástól és irodalomtudományos előképzettségtől függetlenül. A kurzust Hoványi Márton, az ELTE TÓK adjunktusa vezeti.

A kurzus összesen 20 előadás során vállalkozik a mű szisztematikus értelmezésére. Az alkalmakat négy speciális témájú előadás egészít ki, melyek az Ulysses zenei utalásai mellett az építészeti, urbanisztikai, természettudományos és a kelet-európai vonatkozásokkal foglalkoznak.

Az ELTE TÓK támogatásának köszönhetően az ELTE hallgatói és az ELTE TÓK alumnusai számára a kurzus ingyenesen látogatható. (A jelentkezési lapnál 100%-os ELTE-s kedvezményt kell kiválasztani, majd a jogosultság igazolásakor kell megadni a Neptun-kódot.)

Az Ullysses-küldetés a Műgond harmadik mesterkuzusa, amelyet a A nagy Dekameron-olvasás és a Digita' Commedia sikere után szerveznek.