UNICA EduLAB tanácskozás Rómában

2016.12.20.
UNICA EduLAB tanácskozás Rómában
Az UNICA Network 2016. december 15–16. között rendezte meg harmadik alkalommal EduLAB konferenciáját Rómában. A tanácskozáson Orosz Éva oktatási rektorhelyettes is előadást tartott az Eötvös Loránd Tudományegyetemet érintő európai minőségbiztosítási sztenderdek és iránymutatók kulcsfontosságú kihívásairól.

A két napos találkozón többek között a bolognai folyamat, a tanítás és tanulás, valamint a digitális oktatás kérdéseit vitatták meg a résztvevők. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 1990-ben csatlakozott az európai fővárosok egyetemeit összefogó szövetséghez, melynek éves közgyűlését Egyetemünkön rendezik meg 2017-ben.

A szervezet tevékenységi körébe tartozik szemináriumok és konferenciák szervezése, többek között az oktatási reformok, az esélyegyenlőség, urbanizációs problémák, az egyetemek közötti kooperáció, vagy a mobilitás témaköreiben. Kilenc munkacsoportban fejtik ki tevékenységüket, ezek közé tartozik például a Bologna Laboratórium, amelynek az európai oktatási reformok segítése a feladata. Nem csak vezetőknek, hanem diákoknak is kétévente szerveznek konferenciákat.