Út a diplomához – pályázat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) nyílt pályázatot hirdet „Út a diplomához – Felsőoktatási esélyteremtő ösztöndíj- és önköltség-támogatási program” címmel. A program a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, kiemelten a roma hallgatók felsőoktatási esélyteremtését, valamint tanulmányaik folytatásának támogatását szolgálja.

A pályázatra a 2013/2014 őszi és tavaszi félévében Magyarország területén működő felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban álló, hátrányos helyzetűnek minősülő, önköltséges hallgatók jelentkezhetnek. Pályázatot nyújthat be a felsőoktatási intézményben alap-, mester vagy osztatlan képzésen, nappali, esti vagy levelező tagozaton hallgatói jogviszonnyal rendelkező, magyar állampolgárságú önköltséges hallgató, amennyiben az adott szintű végzettséggel még nem rendelkezik, vagy azonos szintű más képzésben nem vesz részt.

A felhívás két formája pályázható: az ösztöndíj támogatási komponensben 200 000 forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető, míg az önköltség-támogatási keret jóvoltából az önköltséges hallgató maximum 220 000 Ft/félév önköltség-támogatásban részesülhet. A pályázatok támogatására felhasználható keretösszeg 133 491 000 Ft, benyújtási határidő: 2013. december 23.

A pályázattal kapcsolatban az EMET 2013. december 16-án tájékoztató napot szervez, amelynek részleteiről itt olvashat bővebben.

Részletes pályázati kiírás és útmutató

EMMI

2013.12.11.