V. Eötvös Természettudományos Tábor – felhívás

2016.05.11.
V. Eötvös Természettudományos Tábor – felhívás
Az ELTE Eötvös József Collegiuma és az ELTE Természettudományi Kara ebben az évben ötödik alkalommal rendezi meg az Eötvös Természettudományos Tábort 2016. július 25. és 31. között Budapesten.

A szervezők olyan diákok jelentkezését várják, akikhez közel állnak a természettudományos tárgyak (matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz), illetve az informatika, de eddig még nem döntötték el, hogy ez irányban szeretnének-e továbbtanulni. A tábor célja az egyetemi természettudományos szakok népszerűsítése az érettségi előtt álló középiskolás diákok körében.

A tábor folyamán a diákok délelőttönként egy közös, majd egy kiscsoportos (a választott szekciónak megfelelő) előadáson és gyakorlati foglalkozáson vesznek részt az ELTE Lágymányos Campusán. A foglalkozások után pedig ismerkedős-játékos programok várják a táborozókat.

A táborba való jelentkezéshez a pályázó diákoknak egy-egy esszét kell írniuk a tábor szervezői által megadott témák valamelyikéből. A felkészüléshez bármilyen szakirodalmat használhatnak és szaktanáraikkal is konzultálhatnak, azonban a szervezők mindenképpen önállóan alkotott szövegeket várnak, amelyből kiderül, hogy a szerző megértette a témakör alapjait, kérdéseit és a válaszok jelentőségét. A beérkezett esszéket az Eötvös Collegium természettudományos műhelyei bírálják el.

Jelentkezési határidő: 2016. június 23-ig.

Részletes felhívás
Plakát

Eötvös Természettudományos Tábor