Választottak a hallgatók

2016.06.01.
Választottak a hallgatók
2016 tavaszán – az ELTE történetében másodszor – a karok egyszerre tartották a hallgatói önkormányzati választásokat, a hallgatók pedig elektronikusan, a Neptunon (UniPoll) keresztül adhatták le voksaikat a szavazási időszak alatt. A választási eredményeket közöljük.

Az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói önkormányzatának elnökévé az április 19-i küldöttgyűlésen Czabán Samut választották. A hallgatók 50,83%-a voksolt, a választás érvényes és eredményes volt minden körzetben.

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon az elnökválasztás során 555 (31,5%) hallgató, míg a küldöttgyűlési képviselő választáson 485 (27,5%) hallgató adta le a voksát. Két körzet kivételével eredményes volt a szavazás, a közvetlen elnökválasztáson a hallgatók közel 85%-a voksolt Sztrecsko Boglárkára. A részletes eredmények itt elérhetők.

A Bölcsészettudományi Kar küldöttgyűlési választásán 1922 hallgató adta le a voksát, ezáltal a szavazásra jogosult hallgatók 44,05%-a szavazott, a választás minden körzetben érvényes és eredményes volt. A részletes eredmények itt elérhetők, az elnök továbbra is Murai László.

Az Informatikai Karon a szavazáson résztvevők aránya 31,3% volt, a szavazás eredményesen zárult, a kari részönkormányzat új elnöke Kindelmann Balázs.

A Pedagógiai és Pszichológiai Karon is eredményesen zárták a választásokat, a szavazási időszakban a nappali tagozatos hallgatók 30,09%-a szavazott. Az új elnök Baranyai Melinda, akire közel 600 szavazat érkezett. Az eredmények itt elérhetők.

A Társadalomtudományi Karon 31,8%-kal zárták a választásokat, a Kar hallgatói önkormányzatának elnökévé Takáts Rékát választották. A körzetek eredményei itt elérhetők.

A Tanító- és Óvóképző Karon a választásra jogosult hallgatók 26,17%-a szavazott, a szakokon érvényes és eredményes volt a szavazás. A megválasztott küldöttgyűlési tagok listája itt olvasható. A részönkormányzatot a jövőben is Traumberger Zsófia vezeti.

A Természettudományi Karon szintén érvényes volt a választás, a hallgatók 32,42%-a szavazott, a hallgatói önkormányzat elnöke továbbra is Hoksza Zsolt.

Forrás: ELTE EHÖK