Vállalkozói est Varga Péterrel

Vállalkozói est Varga Péterrel
11/30

2022. november 30. 18:00 - 19:00

EIT Digital CLC (1117 Budapest, Bogdánfy u. 10/A)

11/30

2022. november 30. 18:00 - 19:00

EIT Digital CLC (1117 Budapest, Bogdánfy u. 10/A)


Az ELTE Informatikai Kar volt hallgatója, a Meta mérnök-menedzsere Kaliforniából jelentkezik be.

Miként köt ki egy ELTE IK-s hallgató a Szilícium-völgy – és egyben a világ – egyik legnagyobb digitális cégénél vezető beosztásban? És hogy tud bevonni 2 millió dollár tőkét egy ötletfázisban járó startup-projektbe?

Az Informatikai Kar sorozatának vendégre Vajda Péter, a META mérnök-menedzsere, korábban a Caarbon társalapítója. Vajda Péter az ELTE programtervező-matematikus szakának elvégzése után először Hollandiában, majd Svájcban dolgozott, végül az Egyesült Államokban kötött ki, ahol először a Stanford Egyetemen volt vendégprofesszor, majd két társával és 2 millió dollár kockázati tőkével logisztikai startup céget indított. Jelenleg a Facebook (ma Meta) kutatómérnöke és menedzsere. A rendezvényre Kaliforniából jelentkezik be. 

Moderátor: Málnay Barnabás, az ELTE IK üzletfejlesztési vezetője, a SmartWare.tech befektetési társaság partnere 

Az ELTE Informatikai Kara által szervezett beszélgetéssorozatban korábbi és jelenlegi ELTE-s hallgatók, oktatók mesélik el az üzleti vállalkozás terén szerzett tapasztalataikat, elért sikereiket és elszenvedett kudarcaikat. A kötetlen, „fireside chat” (kályha melletti beszélgetés) stílusban lefolytatott moderált beszélgetések célja az ELTE-hez köthető kimagasló vállalkozói történetek megosztásra érdemes részleteinek, általánosítható üzleti tanulságainak és mindig oly fontos emberi oldalának bemutatása a téma iránt érdeklődőknek, igyekezve inspirálni, egyúttal hasznos tudással felvértezni a saját vállalkozás indítására nyitott ELTE-seket.  

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.