Vállalkozz Itthon, Fiatal!

2017.02.21.
Vállalkozz Itthon, Fiatal!
A Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a 18-25 év közötti fiatalok munkanélküliségének csökkentését, foglalkoztatási lehetőségeik körének bővítését. Az intézkedés az induló vállalkozások fejlesztésével kíván célt érni. A „Vállalkozz Itthon, Fiatal!” program folyamatosan várja a jelentkezőket.

A program célja a Közép-magyarországi Régió területén új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező, 18-25 év közötti (felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 25-30 éves) fiatalok felkészítése önálló vállalkozás indítására. A pályázat nyertesei segítséget kapnak üzleti tervük kialakításához a szükséges ismeretek biztosításával és készségeik fejlesztésével, valamint anyagi támogatással a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozás induló költségeihez.

A program mindenekelőtt azokat a fiatalokat várja, akik vállalkozás indításához ötlettel, reális elképzeléssel, vállalkozói attitűddel rendelkeznek. Feltétel, hogy a pályázó az Ifjúsági Garancia Rendszer regisztrált alanya legyen, tehát olyan fiatal, aki a programba történő bevonásakor a megyei Kormányhivatalnál vagy Járási Hivataloknál álláskereső, illetve  sem oktatásban, sem képzésben nem vesz részt, és nem is dolgozik.

Részletes felhívás

Vállalkozz Itthon, Fiatal!