Várja a hallgatókat a Kortárs Segítő Csoport

Az ELTE Kortárs Segítő Csoport az egyetem Életvezetési- és Diáktanácsadó partnerszervezeteként működik. A pszichológus hallgatókból álló önkéntes csoport célja, hogy segítő beszélgetéseikkel, foglalkozásaikkal megkönnyítsék hallgatótársaik életét.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a 2014-es őszi félévben is szerveznek önismereti játékot: az Identity során a résztvevők irányított kérdések alapján gondolkoznak saját magukról, bepillantást nyerhetnek mások gondolataiba és megtapasztalhatják, hogy milyen formában képesek szavakba önteni mindazt, ami egy adott téma kapcsán felmerül bennük. A csoport filmklubja minden félévben egy adott téma köré szerveződik. A foglalkozások szeptemberben indulnak, a pontos időpontokat honlapjukon teszik közzé.

A Kortárs Segítő Csoport a Tandem programban részt vesz a külföldi és a magyar diákok közötti kapcsolatépítésben is, továbbá szerepet vállal a bármilyen módon akadályozott diákok segítésében is. A csoport idegen nyelven is vállal esetvezetést.

A Kortársak elérhetőségei, folyamatos programjai és ügyeleti időpontjai elérhetők weboldalukon, a kérdésekre örömmel válaszolnak központi e-mail címükön is. A Kortárs Segítő Csoport székhelye, rendezvényeinek színhelye a Trefort-kert (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/D, alagsor, 117. és 119.).

2014.09.11.