Várja a hallgatókat az ELTE európai mesterképzése

A négy európai egyetem – az ELTE, a párizsi École des Hautes Études en Sciences Sociales, a prágai Károly Egyetem és az olaszországi Cataniai Egyetem – együttműködésében, az ELTE BTK Atelier Európai Historiográfia és Társadalomtudományok Tanszékének koordinálásában megvalósuló TEMA Erasmus Mundus mesterképzés 2015. június 15-ig várja a hallgatók jelentkezését.

A European Territories (Civilisation, Nation, Region, City): Identity and Development / Territoires européens (civilisation, nation, région et ville): identité et développement elnevezésű kétnyelvű (angol – francia) programot 14 társult tag és 8 Európán kívüli egyetem is támogatja.

A mesterképzés a legkiválóbb Európán kívüli, európai és magyar hallgatók számára áll nyitva. A hallgatók tanulmányaik befejezésével két teljes értékű mesterdiplomát kapnak (ELTE és EHESS). A képzés a második félévre (2015/16, tavaszi félév) havi 810 eurós ösztöndíjat garantál a párizsi École des Hautes Études en Sciences Sociales-ra, ezen felül utazási költségtérítést, valamint biztosítást. A párizsi mobilitáson kívül lehetőség van Erasmus-ösztöndíjra a Cataniai Egyetemen vagy a prágai Károly Egyetemen tölthető félévre (ez esetben 3 teljes értékű diplomát kap a hallgató a képzés végén).

A jelentkezési határidő az ösztöndíjas helyekre minden év január vége, a költségtérítéses képzésre (1000 euró/félév) 2015. június 15. A jelentkezésről bővebb információ a mesterképzés honlapján és a képzés Titkárságán (1088 Budapest, Múzeum krt. 6–8. / e-mail) érhető el.

További információk

2015.06.03.