Várja a hallgatókat az ELTE európai mesterképzése

A négy európai egyetem – a budapesti ELTE, a párizsi École des Hautes Études en Sciences Sociales, a prágai Károly Egyetem és az olaszországi Cataniai Egyetem – együttműködésében, az ELTE BTK Atelier Európai Historiográfia és Társadalomtudományok Tanszékének koordinálásában megvalósuló TEMA Erasmus Mundus mesterképzés 2014. június 16-ig várja a hallgatók jelentkezését.

A European Territories (Civilisation, Nation, Region, City): Identity and Development / Territoires européens (civilisation, nation, région et ville): identité et développement elnevezésű kétnyelvű (angol – francia) programot 14 társult tag és 8 Európán kívüli egyetem is támogatja. A mesterképzés a legkiválóbb Európán kívüli, európai és magyar hallgatók számára áll nyitva, akik tanulmányaik sikeres elvégzésével a résztvevő egyetemek közös diplomáját kapják. Idén először nyílik lehetőség a TEMA „English Only” opciójára való jelentkezésre költségtérítéses formában, melyben a hallgatók az ELTE-n és a Károly Egyetemen angol nyelven folytathatják tanulmányaikat.

A TEMA Erasmus Mundus közös képzés egyedülálló nemzetközi környezetet biztosít. A program a legkiválóbb hallgatók számára Erasmus Mundus ösztöndíjat is nyújt, amelynek összege havi 500 euró az európai, havi 1000 euró az Európán kívüli országokból érkező diákoknak. A képzés költségtérítéses formában is nyitva áll: a tandíj összege az európai diákoknak 2000 euró/év, míg az Európán kívülieknek 6000 euró/év. A jelentkezési határidő az ösztöndíjas helyekre minden év január vége, a költségtérítéses képzésre június közepe.

A jelentkezésről bővebb információ a mesterképzés honlapján és a képzés Titkárságán (1088 Budapest, Múzeum krt. 6–8. / e-mail) érhető el.

Plakát

2014.05.26.