Vendégeink voltak az ország legjobb diák matematikusai

2019.04.30.
Vendégeink voltak az ország legjobb diák matematikusai
A tanulmányi versenyekről szólt az április Szombathelyen: a hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulók számára rendezett országos történelem tantárgyi verseny döntőjét és – a megmérettetés történetében először – a Zrínyi Ilona matematikaverseny országos döntőjét is az ELTE vasi campusán tartották.

A matematikaverseny megnyitóján az Agora Művelődési és Sportházban Németh István köszöntötte a versenyzőket, kísérőiket és a szurkolókat. Az ELTE szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettese hangsúlyozta:  „Egy város, egy ország keretét a gazdaság adja, de az igazi erőt az alkotni és cselekedni képes emberek jelentik. Ti erre képesek vagytok, hiszen már megküzdöttetek az egyik legnemesebb tudományban, a matematikában”. Németh István felhívta a figyelmet arra, hogy az ELTE, az ország legnívósabb és legnépszerűbb egyeteme két éve Szombathelyen is kínál képzéseket. "Gyertek az ELTE-re, válasszatok olyan szakot, amelynek segítségével alkotni tudtok" – fogalmazott.

A délelőtti versenyt követően különféle programok vártak az indulókra a város kulturális intézményeiben és a Savaria Egyetemi Központban. A SEK-en a biológiai és fizikai kísérletek, a planetáriumi bemutató, illetve a 3000 bar nyomással működő vízsugaras vágógép és az elektronmikroszkóp bemutatója vonzotta a legtöbb érdeklődőt.

Forrás: ELTE SEK 
Fotó: Kleinhappel Miklós

Zrínyi Ilona matematikaverseny Szombathelyen

Zrínyi Ilona matematikaverseny Szombathelyen

0

/

0

0

/

0