Véradókat vár az Országos Vérellátó Szolgálat

2020.05.21.
Véradókat vár az Országos Vérellátó Szolgálat
Az egyetemi hallgatók segítségére is szükség van ahhoz, hogy az ország megbirkózhasson a jelenlegi pandémiás helyzet kihívásaival, és elegendő vérkészítmény álljon folyamatosan az egészségügyi intézmények rendelkezésére.

A felsőoktatásban részt vevő fiatalok mindig kivették részüket az ország vérellátásának biztosításából. Az egyetemek és főiskolák számos véradóeseménynek biztosítanak rendszeresen helyszínt, és az egyetemi polgárok nagy számban vesznek rajtuk részt. 

A véradások 2020 tavaszán a pandémiás helyzet következtében elmaradtak. Az elhalasztott műtétek, illetve az egészségügyi ellátás újraindulása fokozott vérfelhasználást vetít előre, amelyre fel kell készülni. Az Országos Vérellátó Szolgálat kéri ezért az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatóit is, hogy a következő hetekben lehetőségük szerint akár többször is keressék fel a szolgálat  vérellátóit, valamint kiszállásos véradásait. 

A legközelebbi véradási lehetőségekről ezen a linken található információ.

A jelentkezők előzetesen tájékozódjanak a jelenlegi, véradást érintő előírásokról, és vigyék magukkal személyazonossági igazolványukat, lakcím- és TAJ-kártyájukat.

Facebook